Historie

I 1989 blev grundstenen til B GREEN A/S lagt. Erik Pedersen startede sammen med Karsten Hansen firmaet Callapor A/S. Formålet med firmaet var oprindelig at producere callaknolde i Portugal. Der blev ansat en dansk gartner til at forestå produktionen. Den danske gartner er stadig bosat i Portugal, hvor han er gift og har to børn. Firmaet producerer dog ikke callaknolde længere og har siden taget navneforandring til B GREEN by Callapor A/S.

Erik Pedersen startede sideløbende med produktionen af callaknolde import af lerkrukker, og i mange år leverede han lerkrukker til danske gartnere. I 2004 blev Birgitte Hougaard ansat som ansvarlig for at udbygge engrossalget af krukker. Samme år deltog firmaet på Formlandmessen for første gang. Langsomt men sikkert udbyggede B Green sit kundegrundlag. I 2009 kom Formex messen i Stockholm med, og i 2011 var B Green også at finde på Lillestrøm messen i Norge. I dag deltager
B Green A/S årligt på 9 messer.

B GREEN A/S’ sortiment er “den rustikke” linie. Sortimentet af ægte patinerede krukker udbygges løbende, og B Green A/S er i dag Skandinaviens største udbyder af disse unikke krukker. Serien i RAW cement, som er anerkendt for deres enkelthed, og de klassiske former i terracottakrukker opfylder mange behov.

I de senere år er sortimentet udvidet med en meget spændende vintage-serie. Det specielle ved denne serie er, at alle produkterne er ægte gamle. Alle metal- og trækasser har været brugt i produktionen og er ikke nytilvirkede.

B Green’s målsætning er at levere kvalitetsprodukter, som du ikke lige finder alle steder. Det skal være til rimelige priser og god kundeservice vægter meget højt.

I december blev den længe ventede Webshop en realitet. Nu er det muligt at se priser og bestille af det store sortiment døgnet rundt.

B GREEN tager ansvar og arbejder aktivt med miljøspørgsmål i en konstant proces, og der er stor fokus på de forhold, B Green’s produkter produceres under. Leverandører og producenter får besøg flere gange årligt for at sikre en optimal forståelse for og samarbejde om vores krav til arbejdsforholdene.

B GREEN støtter endvidere et børnehjem i Mekong-deltaet i Vietnam.